Hoe denken jongeren over mondiale onderwerpen? Zien zij zichzelf als wereldburgers? Hoe zien ze de toekomst, en wat zijn de verschillen tussen jongeren in verschillende landen? Dat onderzoeken NCDO, iEARN en Alice O door middel van de internationale survey wereldburgerschap?

Van oktober tot en met december onderzoeken we door middel van een internationale survey rond wereldburgerschap hoe jongeren van 15 tot 18 jaar denken over mondiale onderwerpen. De vragenlijst kan ingevuld worden op een moment dat het de leerling / deelnemer goed uitkomt. Het invullen duurt ca. 20 minuten.

Inmiddels zijn er al enthousiaste deelnemers uit meer dan 10 landen. We hopen dat zoveel mogelijk jongeren meedoen, zodat we kunnen zien wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen jongeren uit verschillende landen.

Wilt u met uw leerlingen ook meedoen, dan kan dat uiteraard. Meedoen kan eenvoudig door naar de vragenlijst te gaan op http://redirect.netq.nl/globalsurvey

De vragen zijn verdeeld in acht categorieën. Aan het einde van de vragenlijst volgen een aantal vragen over de persoonlijke situatie.
Het invullen van de vragenlijst duurt tussen de 15 en 20 minuten. Uiteraard worden alle antwoorden anoniem behandeld.