Marleen van der Berg en haar zoon Martijn houden een weblog bij over het ICT en het onderwijs. In het laatste blogbericht van Marleen verwijst ze naar een handige website om de tafels te leren: http://www.9-box.net/

Door middel van een spel kan je zo de tafels van 1 tot en met 9 leren. Het spel neemt in moeilijkheidsgraad toe per level. Het nadeel is wel dat je je niet op de site kunt registreren en dat er ook geen high scores bijgehouden worden.

Het spel werkt als volgt: Je hebt een speelveld met daarin 9 blokjes, voorzien van een cijfer. Elk blokje heeft 9 kruisjes, die oplopen in waarde: het kruisje linksboven heeft de waarde 1, die rechts daarvan de waarde 2, en het kruisje rechtsboven de waarde 3 enz.

In het spel licht elke keer een kruisje op in een blokje. De speler moet dan de uitkomst invullen van de waarde van het kruisje maal de waarde van het blokje.

Leerlingen kunnen zo op een speelse manier hun rekenvaardigheden verbeteren. Door een screenshot te maken van de score, kunnen ze ook nog proberen hun score te verbeteren.

Bron: ICT en Onderwijs