Normal_podcast_cover_spreekbeurt__4_

Volgende week komt er een gloednieuwe podcastaflevering van Spreekbeurt online! In deze aflevering gaan we in gesprek met Arezoo Ismaail. Zij is de oprichtster van de eerste meertalige school voor beauty en wellness in Nederland. Net nieuw in Nederland en als alleenstaande moeder gooit ze in 2017 het roer rigoureus om. Ze richt een eigen gecertificeerde opleiding op voor permanente make-up. En dat niet alleen! Ze start zelfs haar eigen meertalige school voor diverse opleidingen binnen het cosmetica vakgebied.

Arezoo Ismaail heeft een inspirerend levensverhaal en missie. Ze wordt geboren in Iran en groeit op in Afghanistan. Op haar zeventiende verhuist ze naar Nederland. Een jaar later wordt ze alleenstaande moeder. Ze staat een ruime periode stil: ze leert wel gebrekkig Nederlands door naar kinderprogramma’s te kijken, maar het lukt haar verder niet om een opleiding op te pakken. In 2012 besluit ze dat het tijd was om haar dromen na te jagen. 

Eigen technieken

Ze gaat actief de Nederlandse taal leren en volgt uiteindelijk zelfs een opleiding. Na het afronden van haar opleiding gaat ze aan de slag bij de gemeente Rotterdam, maar voelt zich daar al snel niet echt op haar plek. Nog een keer kiest Arezoo voor haar eigen geluk en besluit ze een opleiding voor permanente make-up te gaan volgen. Ze oefent veel, rondt de opleiding succesvol af en creëert zelfs haar eigen technieken. 
 
In 2017 gaat haar lang gekoesterde droom in vervulling: samen met andere onderwijsinstellingen voor permanente make-up maakt ze een gecertificeerde opleiding. Deze opleiding wordt uiteindelijk uitgebreid met diverse andere opleidingen op het gebied van beauty, wellness en cosmetica. En zo ontstaat uiteindelijk Arezoo Beauty College. Het eerste meertalige opleidingscentrum op het gebied van permanente make-up, beauty- en wellnessbehandelingen.
 
Volgende week komt de podcast met Arezoo online en gaan we verder in gesprek over de struikelblokken van het opzetten van een eigen opleiding en horen we wat haar school nou juist zo uniek maakt. Wil je dit niet missen? Volg ons alvast op Spotify!