Expeditie Leerkracht viert tiende editie en geeft 1 gratis ticket weg

Een groot tekort aan leraren in het basisonderwijs was de grote drijfveer voor Technolab Leiden en Hogeschool Leiden om de tweedaagse Expeditie Leekracht te starten. Op 13 en 14 mei is het feest, want dan staat de 10de editie van deze expeditie op het programma. Een geweldige kans om in twee dagen op een laagdrempelige manier te ervaren of het vak van leerkracht iets voor je is en je de overstap naar het onderwijs zou willen maken. Dat meldt Stichting Technolab Leiden. 

"Ik heb gezien en gevoeld dat het onderwijs de kant is die ik wil opgaan. Het lesgeven met 'echte' kinderen in een 'echte' klas heeft mijn twijfels weggenomenen er is duidelijk een nieuwe passie ontstaan', was een van de reacties van een deelnemer van die meedeed aan een editie. Al meer dan 98 deelnemers verder en meer dan 60 toekomstige leerkrachten die via de expeditie hun weg naar het onderwijs hebben gevonden en nu opgeleid zijn om met hart en ziel bij te dragen aan het misschien wel belangrijkste beroep dat er is.

Gouden ticket 

Omdat de Expeditie jarig is, geeft de Expeditie 1 gouden ticket weg. Met dat ticket kan je gratis meedoen aan de aankomende editie in september. Die staat gepland op 16 en 17 september. Is dat ticket aan jou besteed, of ken je iemand waarbij dit ticket terecht moet komen? Kijk op de website wat je moet doen om dat ticket te winnen.

Concept met meerdere trainers 

Annet Stegeman (Hogeschool Leiden) en Chantal Goes (Technolab Leiden) zijn trots. Het begon bij een 'wat als'-idee en is onder andere met steun van de gemeente Leiden, de Regionale Aanpak Personeelstekort en alle enthousiaste deelnemende scholen uitgegroeid tot een concept met meerdere trainers en waar landelijk steeds meer animo voor is. Inmiddels is er naast Leiden ook al een succesvolle Expeditie in Den Haag geweest. Als het aan Chantal en Annet ligt, is er straks in heel het land de mogelijkheid om uit te vinden of deze carrièreswitch iets voor je kan zijn.

Vier nieuwe edities 

In Leiden staan voor komend schooljaar alweer 4 nieuwe edities gepland. Op 16 en 17 september 2024, 25 en 26 november 2024, 10 en 11 februari 2025 en 12 en 13 mei 2025.

Door: Nationale Onderwijsgids