Hoogleraar Giancarlo Guizzardi ontvangt ER Fellows Award

De ER Fellows Award is een onderscheiding die wordt toegekend aan geselecteerde personen in de internationale wetenschappelijke gemeenschap op het gebied van conceptuele modellering als erkenning voor hun bijdragen aan onderzoek naar conceptuele modellering, onderwijs en dienstverlening aan de gemeenschap. Volgens de selectiecommissie heeft professor Guizzardi uitmuntende bijdragen geleverd in alle belangrijke dimensies die nodig zijn om ER Fellow te worden. De officiële prijsuitreiking vindt plaats tijdens ER Conference 2023, in Lissabon, Portugal, op 6-9 november 2023. Dat meldt de University van Twente.

Conceptual Modelling is een fundamenteel onderwerp in de informatica gericht op het ontwikkelen van theorieën, methoden en gereedschappen voor het creëren van nauwkeurige conceptuele representaties van echte verschijnselen voor gebieden zoals software engineering, databases en kunstmatige intelligentie (AI). In het bijzonder wordt gedacht dat het een fundamentele rol speelt in data-integratie, systeemontwerp en -evolutie en in verklaarbare AI.

International Conference on Conceptual Modeling 

De International Conference on Conceptual Modeling is het belangrijkste internationale forum voor het bespreken van de stand van zaken, opkomende problemen en toekomstige uitdagingen in onderzoek en praktijk van conceptuele modellering. Interessante onderwerpen beslaan het hele spectrum van conceptuele modellering, inclusief onderzoek en praktijk op gebieden als theorieën van concepten en ontologieën, technieken om conceptuele modellen om te zetten in effectieve implementaties, en methoden en gereedschappen voor het ontwikkelen en communiceren van conceptuele modellen.

Door: Nationale Onderwijsgids