Arts en hoogleraar Gezondheidszorg Ivan Wolffers (74) overleden

Schrijver en arts Ivan Wolffers is vrijdag op 74-jarige leeftijd overleden. Hij was ernstig ziek. Wolffers was ruim 50 jaar lang samen met schrijfster Marion Bloem. Beiden schreven op Twitter veel over het naderende levenseinde van Wolffers.

Uitgeverij De Arbeiderspers heeft het overlijden van Wolffers naar buiten gebracht. "Hij is vrijdagmorgen 7 oktober, omringd door zijn geliefden, weggegleden uit het leven dat hij tot zijn laatste snik en laatste lach omarmd heeft", meldt de uitgeverij.

Hoogleraar Gezondheidszorg in ontwikkelingslanden 

Wolffers studeerde geneeskunde in Utrecht. Hij werkte daarna op een huisartsenpraktijk en schreef columns voor de Volkskrant. In 1989 werd hij buitengewoon hoogleraar Gezondheidszorg in ontwikkelingslanden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij schreef veel boeken, niet alleen romans, maar ook werken over gezondheid, waaronder het standaardwerk Medicijnen.

Verjaardag van een kleindochter 

Vlak voor zijn overlijden kon Wolffers nog net de 13e verjaardag van een kleindochter meemaken. Bloem plaatste een foto van de twee, en schreef erbij: "De foto nam ik gisteren, nadat ik ze in de huiskamer op de bank huilend in elkaars armen aantrof. De 4-jarige reikte hun tissues aan en daarna mocht ik fotograferen."

Door: ANP