Schooldirecteur speciaal basisonderwijs Volendam verlaat na 42 jaar onderwijs

Schooldirecteur Evert Kroon heeft na 42 jaar in het onderwijs afscheid genomen. Dit deed hij op het plein van het speciaal basisonderwijs de Aventurijn in Volendam. Dit meldt Nieuw Volendam.

Kroon is sinds 1980 werkzaam in het onderwijs. Eerst werkte hij zeven jaar op de Molenakker in Edam. Daarna deed hij zijn werkzaamheden op de St. Vincentiusschool in Volendam. In het begin was hij meester van groep 7, maar vanaf 1993 is hij directeur. Inmiddels heeft hij 29 jaar aan het hoofd van de school gestaan.

'Verloren kind'

De directeur geeft aan dat zijn werk belangrijk voor hem was. Hij stond bekend als iemand die voldoende tijd nam voor ouders die nieuw op school waren en die een verhaal te vertellen hadden. Het voelde als een overwinning voor Kroon als ouders aangaven hun ‘verloren kind’ weer terug te hebben.

Ernstig fietsongeluk

In 2018 kreeg Kroon een ernstig fietsongeluk waardoor hij op de IC terecht kwam. Het heeft lang geduurd voordat hij enigszins hersteld was. Hij wordt gelukkig gesteund door zijn vrouw Lida en hun drie dochters en schoonzoons.

Kamaraden van de Kneuzen

Kroon heeft naar eigen zeggen nu de tijd om zich volledig te gaan focussen op zijn grote hobby: fietsen met de kameraden van de Kneuzen door heel Europa.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer