Week 18: Musical Kruimeltje en lachgasgebruik onder studenten

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Musical Kruimeltje van Rick Engelkes Producties vanaf najaar in theaters

De musical Kruimeltje is vanaf het najaar in de Nederlandse theaters te zien. Het theaterstuk over het straatschoffie Kruimeltje vertelt hetzelfde verhaal als de musical van ruim tien jaar geleden, maar is wel in een nieuw jasje gestoken. In 2011 was Kruimeltje voor het laatst in de theaters te zien.

 

Dinsdag: Veel studenten gebruiken lachgas, maar is dit wel zo onschuldig als het lijkt?

Lachgas is ontzettend populair onder jongeren. Het middel wordt vaak gebruikt in het uitgaansleven en is te koop in kroegen en nachtwinkels. De laatste jaren neemt het gebruik van lachgas snel toe, net als de gezondheidsproblemen die met het gebruik ervan gepaard gaan. Om die reden werkt de overheid op dit moment aan een algeheel verbod. Wat is lachgas, welke effecten heeft het en wat zijn de risico’s? 

 

Woensdag: Laatste aflevering van Het Verhaal van Nederland ontvangt veel kritiek 

De stichting Jacoba van Tongeren heeft bij omroep NTR protest aangetekend tegen de laatste aflevering van Het Verhaal van Nederland. De stichting vindt dat in de uitzending de rol van het verzet in de Tweede Wereldoorlog ten onrechte wordt geminimaliseerd en vraagt de omroep de uitzending te herzien.

 

Donderdag: Bevrijdingsdag

 

Vrijdag: Museum Klok & Peel leert kinderen over klokkenerfgoed

Museum Klok & Peel in Asten lanceert deze maand een bijzonder erfgoededucatieproject voor het basisonderwijs. Het gaat om het online pakket ‘Heavy Metal | Hoor de klokken luiden’ dat door alle basisscholen in Nederland gratis te gebruiken is.

Door: Nationale Onderwijsgids