Hoog sensitieve kinderen kunnen aan de slag met doe-boek 'blij met mij'

In december van dit jaar verschijnt er een bijzonder ‘doe-boek’ voor hoog sensitieve kinderen. Onder de titel ‘blij met mij’ nodigt MarieThérèse Terwingen hoog sensitieve jonge lezers uit om met zichzelf aan de slag te gaan, zelfliefde en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Dit meldt HT-C Communicatie en Marketing.  

‘blij met mij’ is een doe-boek met een verhaal dat de jonge lezer meeneemt in een doordeweekse dag van een hoog sensitief kind. Alleen dat verhaal biedt al herkenning en derhalve opluchting bij de doelgroep. Een gevoel van ‘niet alleen zijn’ – ‘er zijn er meer zoals ik’.

Oefeningen

Daarnaast gaat Terwingen met haar lezers aan de slag door middel van tal van praktische, creatieve en rustgevende oefeningen, gelardeerd met gerichte informatie, waardoor het lezertje wordt geprikkeld om op onderzoek te gaan en te ontdekken wat er bij hem of haar past.

Bron van inspiratie 

Terwingen heeft haar boek geschreven om hoog sensitieve kinderen te helpen zichzelf graag te zien, om hun eigenwaarde en zelfvertrouwen te ontwikkelen waardoor ze krachtiger in het leven komen te staan. De auteur heeft haar boek zó geschreven dat kinderen van negen jaar en ouder, zelfstandig met ‘blij met mij’ aan de slag kunnen. Jongere kinderen hebben beslist ook baat bij dit nuttige en tevens leuke boek, maar dan onder begeleiding van ouder of grootouder. Daar houdt het echter niet bij op. Ook voor begeleiders, leerkrachten, kindercoaches en iedereen die met hoog sensitieve kinderen werkt, is ‘blij met mij’ zonder twijfel een bron van inspiratie.

Veel vooruitlezers van ‘blij met mij’ reageren bijzonder positief en zijn er, met hun kinderen, inmiddels mee aan de slag gegaan. Terwingen wil vanzelfsprekend een zo breed mogelijk publiek bereiken, tenslotte schreef ze om die reden haar boek.

Hoog sensitief 

De auteur van ‘blij met mij’ is ervaringsdeskundige met twee –inmiddels volwassen- hoog sensitieve kinderen. Dat zij zelf ook hoog sensitief is, ontdekte ze pas op latere leeftijd. Dat was een heel emotioneel moment en omschrijft de auteur als ‘thuiskomen in zichzelf’. Op dat moment besefte ze ook hoe belangrijk het is voor hoog sensitieve kinderen om op jonge leeftijd erkend te worden. Ze is ervan overtuigd dat haar eigen leven een heel andere wending had genomen, wanneer haar hoog sensitiviteit op jonge leeftijd was ontdekt. Om de vele hoog sensitieve kinderen –én hun ouders- te helpen met haar eigen ervaringen en kennis, schreef zij ‘blij met mij’.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: HY-C Communicatie en Marketing