Website probeert lerarentekort op te lossen

De website Schoolwerk.nl biedt oplossing voor lerarentekort. De non-profit organisatie speelt in op de wensen van leerkrachten en brengt ze online in contact met scholen die passen bij hun behoeften en beschikbaarheid zodat ze meer willen en kunnen werken. Bevlogen leerkrachten zijn effectiever in hun werk en zijn bereid om meer uren te werken. Daarmee kan het lerarentekort worden opgelost. Dit meldt Schoolwerk.nl.

Volgens schoolwerk-uitzendondernemer Waldo von Freytag Drabbe is de werkdruk zo hoog dat veel leraren niet meer fulltime willen werken. Dat komt vooral door uitstroomambities, nevenactiviteiten en niet-les gerelateerde taken. Invalleerkrachten die flexibel in het onderwijs werken, doen dat vooral omdat ze dan uitsluitend les geven. Dat is waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden en waar ze voldoening van krijgen.

Vacature voor een vaste baan

Schoolwerk.nl helpt schooldirecteuren met het inspelen op die wensen. Op dit platform kunnen leerkrachten duidelijk aangeven waar hun kracht ligt, maar ook wanneer ze beschikbaar zijn en voor welke situatie ze benaderd mogen worden. Aan de andere kant kunnen scholen aangeven wanneer er uitval is of een vacature voor een vaste baan ontstaat. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Door: Nationale Onderwijsgids