Veluwse Onderwijsgroep wil ook voorrang voor leraren bij vaccineren

Deze maand wordt er begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus. Aanvankelijk krijgt ziekenhuispersoneel voorrang, maar huisartsen hebben afgelopen weekend aangegeven ook een voorrangspositie te willen. Volgens Wim Hoetmer van de Veluwse Onderwijsgroep uit Apeldoorn moeten leraren in dat geval ook voorrang krijgen. Dit meldt Tubantia.

Hoetmer hoorde zondagochtend over de roep van huisartsen om voorrang te krijgen bij het vaccineren. “Ik gun het ze allemaal”, zegt hij, “maar als we dit soort uitzonderingen gaan maken, horen de onderwijsgevenden daar ook bij.” Daarom wil hij zich hard maken voor het onderwijspersoneel. “Als je het hebt over mensen die echt in de frontlinie staan: zij hebben straks weer twintig of dertig mensen tegenover zich staan die hen echt kunnen besmetten. Zeker met die nieuwe Britse variant.” Hij is zich er bewust van dat het makkelijk is om te roepen om voorrang, maar hij hoopt toch dat er geluisterd wordt: “Het is een hartenkreet.”

Veluwse Onderwijsgroep

Hoetmer verwacht dat leraren snel weer fysiek voor de klas zullen staan als het aantal besmettingen weer daalt. “Als Veluwse Onderwijsgroep hebben we al een eigen teststraat voor het personeel, maar we hebben nu ook contact met het ministerie over sneltesten voor leerlingen. Ze zijn dat aan het onderzoeken en wij hebben onszelf naar voren geschoven omdat we al ervaring hebben met onze medewerkers.”

Door: Nationale Onderwijsgids