Er komt mogelijk een film van De luizenmoeder

De kans is groot dat er een speelfilm komt van NPO-hit De luizenmoeder. Dat heeft producent Bing Film & Televisie woensdag bevestigd na berichtgeving in het weekblad Weekend.

Ilse Warringa, Jan Albert de Weerd en Eva Aben, die ook de serie schreven, werken aan een scenario. Op Diederik Ebbinge na heeft de voltallige hoofdcast toegezegd mee te willen doen aan de film. Ook AVROTROS, die de serie uitzond, heeft de wens uitgesproken de bioscoopfilm te maken. "We willen het erg graag en hopen oprecht dat het gaat lukken", stelt een woordvoerder van Bing Film. Het belangrijkste struikelblok is op dit moment de financiering, voegt hij daaraan toe. Het is onduidelijk wanneer hier duidelijkheid over kan worden gegeven.
 

Basisschool de Klimop

De luizenmoeder ging over het wel en wee op basisschool De Klimop waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De televisieserie hield wekelijks vele miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. De serie stopte na twee seizoenen, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.
 
Door: ANP