Week 12: Schoolplein vol groen, Meester Jasper signeert boek en nieuwe serie

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Schoolplein IKC Platanenlaan vol groen, water en zand om mee te spelen 

IKC Platanenlaan in Zevenaar heeft geen saai schoolplein met alleen maar tegels en een paar speeltoestellen. Nee, het schoolplein bestaat uit veel groen, water en zand. Kinderen kunnen er vrijuit in spelen volgens de principes van risicovol spelen. Ook zagen de leerkrachten binnen drie weken al dat de motoriek van de kinderen vooruit ging. 

 

Dinsdag: Nog onbekend waarom dader twee docenten doodde op Zweedse school

De twee vrouwen die gisteren gedood zijn op een Zweedse school in Malmö waren docenten. Dat is op een persconferentie bekendgemaakt. De 18-jarige verdachte was niet bij de politie bekend. Over het motief is ook nog niets duidelijk

 

Woensdag: Meester Jesper signeert zijn eigen boek op Station Den Haag Centraal

Meester Jesper komt zaterdag 2 april tussen 11.00-12.00 uur langs bij dé nieuwe lees- en cadeauwinkel Relay op het Station Den Haag Centraal. Hij zal zijn boek Het ultra coole Meester Jesper boek signeren én deelt natuurlijk zijn tips & tricks uit het boek.

 

Donderdag: Luizenmoeder-actrice Ilse Warringa maakt dramaserie over voetbalouders

Producent Hollands Licht ontwikkelt samen met Luizenmoeder-ster Ilse Warringa een nieuwe komische dramaserie over voetbalouders. Warringa schrijft de scripts en zal de serie ook regisseren. Of zij gaat meespelen, is nog niet duidelijk, zo maakte Hollands Licht donderdag bekend.

 

Vrijdag: Kwetsbare kinderen raken uitgeput vanwege leerlingenvervoer

Het leerlingenvervoer kan veel beter. Nu zijn ritten vaak veel te lang, wisselen chauffeurs te vaak en is de situatie in de bus soms zelfs onveilig. Met als gevolg dat de toch al kwetsbare leerlingen uitgeput op school aankomen. Het zijn verontrustende conclusies uit een onderzoek van Ouders & Onderwijs onder meer dan 500 ouders van kinderen die er dagelijks mee te maken hebben.

Door: Nationale Onderwijsgids