Normal_les_docent_klas_studeren_college
Vrijdag 14 februari organiseert ProDemos, samen met de Nederlandse Vereniging van Leraren Maatschappijleer, de jaarlijkse Docentendag Maatschappijleer in Den Haag. De avond voorafgaand aan de Docentendag, donderdag 13 februari, kunnen docenten ook naar de Docentenavond in Paleis Kneuterdijk. Dit meldt ProDemos.

Lezingen, workshops en excursies

Op deze vakconferentie kunnen docenten inspiratie opdoen, lezingen bijwonen, workshops volgen, nieuwe lesmethoden leren kennen en collega's ontmoeten. Strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq verzorgt deze editie de hoofdlezing. Na twee uitgebreide keuzerondes en een informatiemarkt sluit Eveline van Rijswijk de dag af met haar onewomanshow ‘De Première’.
 

De Docentenavond

Het thema van de Docentenavond is de verhouding tussen politiek en media. Onder andere Sophie Hermans, Tweede Kamerlid en voormalig politiek assistent van minister-president Rutte, en Carla Joosten, politiek redacteur voor Elsevier Weekblad, gaan in een panel het gesprek met elkaar en de zaal aan.
 

Voor wie?

Anders dan de naam doet vermoeden is de Docentendag niet alleen geschikt voor docenten maatschappijleer, - kunde en - wetenschappen, maar ook voor docenten burgerschap op het mbo.
 

Praktische informatie Docentendag

  • Wanneer: vrijdag 14 februari 2020
  • Waar: de Grote Kerk en ProDemos in Den Haag
  • Aanmelden: via de website van ProDemos
 

Praktische informatie Docentenavond

  • Wanneer: donderdagavond 13 februari 2020
  • Waar: de Gotische zaal van Paleis Kneuterdijk
  • Aanmelden: via de website van ProDemos
 
Door: Nationale Onderwijsgids