Normal_radboud_universiteit

Geraline Leusink is met ingang van 1 mei 2019 benoemd tot hoogleraar Geneeskunde voor mensen met een verstandelijke beperking aan de Radboud Universiteit/Radboudumc. Ze is op dit moment de enige hoogleraar op dit gebied in Nederland. Dit meldt Radboud UMC.

Geraline Leusink is sinds 2015 werkzaam in het Radboudumc. Ze is directeur van de academische werkplaats Sterker op eigen benen en leider van de onderzoeksgroep. Samen met haar team zet ze zich in om de kennis over mensen met een verstandelijke beperking in de zorg te vergroten en over te dragen via diverse netwerken: “Onze missie is het bevorderen en optimaliseren van gezondheid en gezondheidszorg voor mensen met een verstandelijke beperking door integratie van onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg.” Voor het onderzoek maakt zij gebruik van grote data bestanden, big data om inzicht te krijgen in de gezondheid van mensen met een verstandelijke beperking.
 
Geraline Leusink is voormalig huisarts, gepromoveerd en heeft onderzoekservaring in de eerstelijnszorg. Naast haar artsenopleiding heeft zij epidemiologie gestudeerd en een MBA afgerond. Ze bekleedt verschillende bestuursfuncties en heeft ruime ervaring als bestuurder in de zorgsector. Als co-promotor was ze betrokken bij verschillende promotietrajecten.
 
Na haar opleiding tot verpleegkundige studeerde Geraline Leusink (Ermelo, 1965) Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. In 1999 promoveerde ze aan diezelfde universiteit op onderzoek naar osteoporose, de afname van botdichtheid. Ze specialiseerde zich tot General Practitioner (2004) en behaalde in 2009 haar Master of Business Administration aan de Erasmus Universiteit.
 
Door: Nationale Onderwijsgids