Normal_vaccineren__spuit__injectie

Amsterdamse leerkrachten kunnen van de gemeente een gratis griepprik krijgen. Niet alleen basisschoolleraren, maar ook docenten in het voortgezet onderwijs en het mbo kunnen gratis worden ingeënt tegen de griep. Het is de zoveelste poging van de gemeente Amsterdam om het lerarentekort het hoofd te bieden. Dit meldt Het Parool.

Amsterdam wil met de gratis griepprik voor docenten het ziekteverzuim zo laag mogelijk houden, waardoor leerlingen tijdens een griepgolf niet naar huis gestuurd hoeven te worden. Toch is de verwachting dat niet veel leerkrachten de griepprik gaan halen. De prik is niet verplicht. De gemeente heeft 50.000 euro gereserveerd, goed voor niet meer dan duizend prikken.
 
Begin dit jaar brak viroloog prof.dr. Ab Osterhaus al een lans voor een griepprik voor leraren. Scholen ondervonden toen grote problemen om invallers te vinden voor hun door de griep gevelde leerkrachten. Osterhaus vond de griepprik de beste oplossing tegen het lerarentekort.
 
Half oktober werd bekend dat aan Twentse basisschoolleraren ook een gratis griepprik wordt aangeboden. Dit aanbod werd gedaan door onderwijskoepel Consent. De Algemene Onderwijsbond reageerde toen dat het “treurig is dat we onderwijsgeld hieraan moeten besteden”. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids