Normal_protest__staken__actie__demonstratie

De actiegroeppartijen die anderhalf jaar lang het PO-front vormden, gaan afzonderlijk van elkaar verder in hun strijd voor meer salaris en minder werkdruk in het onderwijs. In het front waren de Algemene Vereniging Schoolleiders, de PO-Raad en de vakbonden PO in Actie, CNV Onderwijs FNV, Algemene Onderwijsbond en Federatie van Onderwijsvakorganisaties vertegenwoordigd. De partijen hebben op 24 september besloten de samenwerking te stoppen. Dit meldt het AD.

De partijen blijven actievoeren maar zullen zich daarbij nu vooral op de wensen van hun specifieke achterban richten. Zo zal de AVS nu met name gaan strijden voor beteren salarissen voor leidinggevenden en onderwijsondersteunend personeel. Daarnaast wil de AVS dat er meer geld komt voor bijvoorbeeld huisvesting en voorzieningen in de klas. De leraren in PO in Actie hebben hun krachten gebundeld met politie, zorg en defensie om meer geld voor de gehele publieke sector los te krijgen bij de overheid. Op 2 oktober houden ze gezamenlijk een manifestatie in Den Haag tegen de afschaffing van de dividendbelasting.

In anderhalf jaar tijd heeft het PO-front veel voor elkaar gekregen. Het is gelukt om 270 miljoen euro voor lerarensalarissen en 430 miljoen euro voor het bestrijden van de werkdruk te krijgen. De partijen uit het voormalige front zullen elkaar blijven steunen om opnieuw de krachten te bundelen als dat nodig is, melden de PO-Raad en AVS op hun websites.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids