Normal_telefoon__app__digitaal__mobiel

Een docent van school voor voortgezet onderwijs Het Rhedens in Dieren is vrijdag ontslagen op grond van 'mogelijk grensoverschrijdend onzedelijk gedrag', aldus de school. Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan sexting met een minderjarige oud-leerlinge van hem. Dit melden De Gelderlander en het Algemeen Dagblad.

In een brief aan de ouders wilde de school alleen kwijt dat het hier gaat om mogelijk grensoverschrijdend onzedelijk gedrag. Dit gedrag was echter niet fysiek van aard en heeft buiten de school plaatsgevonden. Nadat de school hierover signalen kreeg, is de 51-jarige docent per direct ontslagen en de toegang tot de school ontzegd. 
 
De man heeft vervolgens het Algemeen Dagblad een brief gestuurd. In deze schriftelijke verklaring schrijft hij dat hij via zijn mobiele telefoon zijn geslachtsdeel heeft getoond aan het minderjarig meisje. De docent, een voormalige vertrouwenspersoon van de school, erkent dat hij dit nooit heeft mogen doen en dat hij professionele grenzen heeft overschreden. Wel geeft hij aan dat dit een eenmalig erotisch gesprek is geweest en dat hij in de 30 jaar dat hij in het onderwijs zit nog nooit zoiets heeft gedaan. 
 
De docent schrijft ook dat hij een paar dagen later gechanteerd werd met een appje waarin hem werd gevraagd geld over te maken. Na weigering kreeg hij als antwoord dat als hij het geld niet zou overmaken, het hem “wel eens meer kon gaan kosten”. De politie heeft de zaak in onderzoek.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids