Normal_politie__auto

Een 28-jarige docent van het Baanderherencollege in Boxtel is vorige week aangehouden door de politie nadat aangifte was gedaan van seksueel misbruik. De Economieleraar had een relatie met een 15-jarige leerlinge van de school. De vader van het meisje ging verhaal halen op school waarna een vechtpartij ontstond. Dit melden Brabants Dagblad en Omroep Brabant.

Het meisje zou al enkele maanden een seksuele relatie met de docent hebben gehad toen haar ouders erachter kwamen. De vader ging naar school om melding te maken van de affaire en de docent op zijn gedrag aan te spreken. Dit liep zodanig uit de hand dat er een vechtpartij ontstond. Een teamleider greep in maar er kon niet voorkomen worden dat leerlingen van de school getuige waren van de ruzie. De vader is opgepakt voor mishandeling.

De docent is door school op non-actief gesteld en de politie doet onderzoek. De leraar is inmiddels verhoord en heeft de relatie bekend. De vechtpartij met de vader gebeurde toen er een toetsweek was op school. De school belooft rekening te houden met wat er is voorgevallen mochten leerlingen slechtere resultaten behalen door wat ze hebben gezien. Wanneer nodig kunnen leerlingen beroep doen op professionele hulp.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids