Normal_justitie__rechtbank

De VVD wil weten of er stappen ondernomen kunnen worden tegen het schoolbestuur van de Amsterdamse Cheider-school. Het bestuur van de Joodse school heeft een pedofiliezaak niet naar buiten gebracht en een verdachte ex-docent meegeholpen om te vluchten. De Tweede Kamer wil dat minister Slob van Onderwijs de druk opvoert om ervoor te zorgen dat het bestuur niet langer vrijuit kan gaan. Dat meldt De Telegraaf. 

Volgens VVD-Kamerlid Heerema zouden de betrokken bestuurders van de Cheider-school moeten opstappen. “Schoolbestuurders die niet voor de veiligheid van kinderen zorgen, moeten ze weg”, zo stelt hij. Die bestuurders werkten aangiftes tegen de verdachte ex-docent bewust tegen, zodat hij naar Israël kon vluchten. De man kon uiteindelijk pas veel later aan Nederland worden uitgeleverd.

De ex-docent, Ephraim S., wordt verdacht van aanranding en verkrachting van vijf leerlingen van de Joodse school. S. staat vandaag voor de rechter. Onderliggende rechtbankstukken hebben uitgewezen dat de schoolleiding van de Cheider-school aangiftes tegen de ex-docent doelbewust tegenwerkte.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids