Foto: TechniekBeeldbank.nu

De inschrijving voor de Bètatechniekdag 2018 is geopend. De Bètatechniekdag is een eendaagse conferentie die plaatsvindt op donderdag 29 maart op het Bouw en Infrapark in Harderwijk. De dag is onmisbaar voor de inspiratie, nascholing en het werkplezier voor de bètadocent in het voortgezet onderwijs. Het richt zich in het bijzonder op het tweedegraads vakgebied en wordt georganiseerd door de NVON, de Nederlandse Vereniging voor het onderwijs in de Natuurwetenschappen. Dit meldt TechniekTalent.nu.

Didactiek en robotica

Het thema van de Bètatechniekdag 2018 is 'E-motion' met extra aandacht voor didactiek en robotica. Het is een dag vol workshops om docenten te helpen om de lessen nog inspirerender voor leerlingen te maken, met practica, concrete lesideeën en activerende didactiek. Er komen actuele technologische en maatschappelijke ontwikkelingen aan bod en er is veel ruimte voor discussie, kennis delen en netwerken.

‘Boeiend bètaonderwijs met bedrijven’

Deelnemers kunnen een keuze maken uit drie workshops verdeeld over vier rondes. Daarnaast is er een randprogramma, met onder andere een informatiemarkt. TechniekTalent.nu, partner van de NVON, is ook aanwezig op de Bètatechniekdag met een workshop ‘Boeiend bètaonderwijs met bedrijven’.  Tijdens de workshop laat Imke van de Graaf, projectleider voortgezet onderwijs, hoe scholen vaker en intensiever kunnen samenwerken met bedrijven, door bijvoorbeeld het organiseren van gastlessen en bedrijfsbezoeken

Inschrijven kan via: www.betatechniekdag.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids