Normal_krant__journalistiek__nieuws__media

Een docent van de Utrechtse School voor Journalistiek (SvJ) aan de Hogeschool Utrecht heeft na het uiten van kritiek op de opleiding zelf zijn ontslag ingediend. De opleiding is onder meer volgens de Keuzegids HBO in kwaliteit gedaald. De docent liet weten dat hij het hiermee eens is. Zijn collega’s namen hem die uitspraak niet in dank af. Dat meldt Villamedia.

De docent baseert zijn kritische kijk niet alleen op de Keuzegids; hij vond zelf al veel langer dat de onderwijskwaliteit aan de SvJ te wensen over laat. Hij diende zijn ontslag in via zijn onlangs verschenen column in het magazine Trajectum. “Ik heb de inhoudelijke verdieping zien verdwijnen die we via talloze keuzevakken, studiereizen of specialisaties koppelden aan journalistiek vakwerk”, zo meldt hij.

Na zijn uitlatingen werd hij door de directie aangesproken over zijn ‘onzorgvuldige en schadelijke’ uitspraken. Als hij zijn werk wilde behouden, moest de docent naar eigen zeggen de kritiek inslikken en zich niet meer negatief uitlaten over de opleiding. In zijn column schrijft hij ‘monddood’ te worden gemaakt door zijn collega’s.  

Daaruit trok de man zijn eigen conclusie dat het voor hem beter is om zelf ontslag te nemen. De docent heeft 22 jaar lang lesgegeven op de SvJ. Daarnaast is hij werkzaam  aan het filosofische ingestelde instituut The School of Life. Over het vervolg van zijn loopbaan weet hij nog niet veel meer. Wel zegt de docent in het diepe te springen nu hij zijn vaste contract en goede inkomen inlevert.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids