Normal_handtekening__petitie

Voor de staking in het basisonderwijs die aanstaande 5 oktober plaatsvindt is de steun nodig van ouders en opa’s en oma’s van leerlingen. De Vereniging Openbaar Onderwijs (VOO) en OUDERS VAN WAARDE moedigen hen aan de petitie ‘Investeer in onze (klein)kinderen’ te ondertekenen. Hun medewerking is nodig om aan te tonen dat de gevraagde investeringen in het onderwijs breed worden gedragen. Dat meldt de VOO.

De online petitie is bedoeld om te strijden voor een eerlijk salaris van leerkrachten in het primair onderwijs. Het beroep leerkracht moet op die manier weer aantrekkelijker worden gemaakt, zodat het tekort aan leraren wordt verholpen. Voor ouders en grootouders is het belangrijk dat hun (klein)kinderen kwalitatief goed onderwijs krijgen van goede leerkrachten. De handtekeningen die voor de petitie worden verzameld biedt de VOO vervolgens aan op 5 oktober in Den Haag aan de stakende leerkrachten en leden van de Tweede Kamer.

De VOO is in Nederland de grootste landelijke oudervereniging die via aangesloten medezeggenschapsraden en ouderraden meer dan een half miljoen ouders in het (openbaar) onderwijs vertegenwoordigt. OUDERS VAN WAARDE is de ouderorganisatie van het christelijk, katholieke en oecumenische onderwijs. Zij vertegenwoordigt medezeggenschapsraden, ouderraden en individuele ouders van scholen die bij hen zijn aangesloten. Beide organisaties steunden eerder dit jaar ook al de actie waarbij leerkrachten hun werk onderbraken.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids