Logo_avrotros

Vanaf 20 augustus aanstaande is Mees Kees in serievorm te zien bij de AVROTROS. De serie telt 24 afleveringen, waarvan er wekelijks twee te zien zijn bij NPO Zapp. Over de coole meester, zijn klas en de strenge schooldirectrice Dreus werden eerder al enkele bioscoopfilms gemaakt. Dat meldt Broadcast Magazine.

Mees Kees wordt gezien als de leukste meester van Nederland. Kenmerkend is zijn onhandigheid, maar Mees Kees staat ook bekend als lief en grappig. De leerlingen zijn vooral door zijn manier van lesgeven dol op hem. In de serie die AVROTROS uit gaat zenden staat een aantal thema’s centraal, zoals pesten, verliefd zijn, schooluitjes en schoolfeesten. De meester ligt nogal eens overhoop met de directrice, maar zijn leerlingen weten altijd voor een oplossing te zorgen.

Leendert de Ridder speelt de rol van Mees Kees. Directrice Dreus wordt gespeeld door Sanne Wallis de Vries. Mees Kees is een productie van PV Pictures en gebaseerd op de boeken van Mirjam Oldenhave. De serie is geregisseerd door Jorkos Damen, Diede in ’t Veld en Aniëlle Webster. Het scenario is afkomstig van Tijs van Marle.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids