Normal_digitaal

Voor scholen die hun bewustzijn rondom informatiebeveiliging willen vergroten, heeft Kennisnet twee trainingen ontwikkeld. Hiermee wordt duidelijk gemaakt wat het belang is van informatiebeveiliging en privacy (IBP) en wat de wetgeving hieromtrent in de praktijk betekent voor de school. Dit meldt Kennisnet.

Veel incidenten met betrekking tot informatiebeveiliging op scholen worden veroorzaakt door menselijke fouten. Met de trainingen van Kennisnet kunnen medewerkers meer bewustzijn en kennis kweken over het belang van informatiebeveiliging en de wetgeving hierover. Met de aanstaande wijziging in wetgeving rond IBP is dit bovendien heel actueel.
 
Binnen de trainingen wordt antwoord gegeven op vragen zoals: waarom is IBP belangrijk, wat kan een school doen om IBP goed te regelen en hoe verwerk je persoonsgegevens op een verantwoorde manier.
 
Er zijn twee verschillende manieren om de training te geven. Met ‘train de trainer’ kan een medewerker van de school getraind worden om een presentatie te geven over IBP tijdens een workshop. Binnen deze training wordt de trainer inhoudelijk ondersteund. Ook kunnen medewerkers de training online volgen wanneer het hen uitkomt. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids