Normal_openbaar_ministerie__rechtbank__om

Justitie heeft één jaar gevangenisstraf geëist tegen een voormalige docent van middelbare school de Prinsentuin in Andel (Noord-Brabant). De 59-jarige man had twee jaar lang een relatie met een 16-jarige leerlinge van de school. De man is alleen strafbaar voor de eerste paar weken van de relatie. Het meisje haalde kort na het begin van de relatie in 2007 haar diploma en ging van school waardoor er niet langer sprake was van een vertrouwensrelatie tussen leerling en leraar. Dit meldt BN/De Stem.

Het meisje was verliefd op haar leraar. Na een jaar werd de relatie ook seksueel. In 2010 kreeg de Prinsentuin lucht van de relatie en ontsloeg de docent. In 2016 heeft het meisje aangifte gedaan bij de politie. Eerder kon zij dat nog niet omdat haar gezondheid de spanningen van een aangifte en proces niet toelieten, verklaart de officier van justitie. 

De man bekent de relatie. Zijn advocaat vraagt de rechtbank om vrijspraak, hooguit een taakstraf, omdat er geen leerling-leraar-relatie bestond tussen het meisje en de docent. De rechtbank doet op 11 augustus uitspraak.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids