Normal_tijd_geld

Scholenstichting Kans en Kleur in het Gelderse gemeente Wijchen houdt een uur loon in van docenten die meededen aan de prikactie afgelopen dinsdagochtend. De stichting is een van de weinige schoolbesturen die deze maatregel nemen. Het bestuur noemt het een kwestie van geloofwaardigheid. Dit meldt de Gelderlander.

"Mensen hebben niet het werk gedaan dat op het rooster stond", zegt bestuurder Hennie Biemond, dus krijgen ze ook geen loon. Als leraren gaan actievoeren omdat ze de werkomstandigheden te zwaar vinden, dan moeten ze daar salaris voor over hebben, aldus Biemond.

De stichting ziet het inhouden van het loon niet als straf. Ter compensatie verdubbeld de stichting het totaal aan niet uitbetaald loon, een bedrag van zo'n 8000 euro, en dat gaat naar de teams van de scholen. "Zo laten we concreet onze steun aan de actie zien", zegt Biemond. Dat Kans en Kleur een van de weinige schoolbesturen is die loon inhouden van stakende leraren, deert Biemond niet. "We gaan niet iets doen omdat een ander het doet. Dat leren we de kinderen ook".

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids