Normal_mobiele_telefoon

Het Dr. Mollercollege en de Waleweyc-mavo in Waalwijk hebben een docent ontslagen nadat hij zich op social media 'grensoverschrijdend’ zou hebben gedragen richting leerlingen. Op beide scholen is de leraar niet langer welkom. Dat meldt Omroep Brabant.

Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), het gezamenlijke bestuur van middelbare scholen in de regio, laat weten dat veiligheid van de leerlingen voorop staat. Volgens woordvoerder Carola Kelders is er geschrokken gereageerd op het voorval.

Twee scholieren lichtten de school in over het gedrag van hun docent. Daarop heeft de school de ouders van de leerlingen een brief gestuurd waarin vermeld stond dat de man zich niet aan de gedragscode voor personeel heeft gehouden. Ouders kunnen met eventuele vragen terecht bij een van de scholen. Wat er precies is gebeurd, wil zowel de woordvoerder als de rector van beide scholen niet kwijt.

Het schoolbestuur spreekt van ‘grensoverschrijdend gedrag op social media dat niet van fysieke aard was’. Dat beide scholen de man op non-actief hebben gesteld is volgens Kelders niet zomaar gebeurd. Ook bij de leerlingen heeft de gebeurtenis indruk gemaakt, maar van een onveilig gevoel op school is bij de scholieren geen sprake. OMO heeft contact gehad met de politie, maar heeft geen aangifte gedaan.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids