Normal_splitsing__fusie__keuzeweg__samenwerking

In het najaar van 2017 zijn alle mbo-scholen een jaar aan de slag met keuzedelen. De MBO Raad en regieorganisatie Herziening MBO grijpen dit moment aan om samen terug te blikken, aan de slag te gaan en vooruit te kijken. Op 13 oktober wordt daarom de conferentie ‘Onderweg met keuzedelen’ georganiseerd. Dit meldt de MBO Raad.

Voor de invulling van het programma zoeken de organisatoren ervaringsdeskundigen die willen vertellen over hun uitdagingen, worstelingen en oplossingen rond de nieuwe keuzedelen. Een voorstel van deze praktijkvoorbeelden kan worden ingediend tot en met 2 juni 2017 via een online formulier, via www.onderwegmetkeuzedelen.nl.
 
Het werken met keuzedelen komt over de hele breedte aan bod: van vraag naar keuzedelen en het aanbod in het register, tot in de klas en op de werkvloer. Op basis daarvan zijn thema’s benoemd met twee soorten sessies: Kennis delen of Aan de slag.
 
De conferentie is dé plek om vragen te stellen, uitdagingen te bespreken, kansen te zien en vooral samen oplossingen te vinden. Er is ruimte om vooruit te kijken en te dromen over onderwerpen die verder in de toekomst liggen. En vraag en aanbod van leermiddelen en examenproducten komen bij elkaar. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids