Normal_whatsapp_social_media_telefoon_smartphone

Het Heerbeeck College in het Brabantse Best heeft een medewerker op non-actief gesteld. De persoon zou leerlingen via zijn mobiele telefoon op ongepaste manier benaderd hebben. De politie heeft een onderzoek gestart. Wat er precies is gebeurd en om welke medewerker het gaat is niet bekend. De school doet geen inhoudelijke uitspraken zolang het onderzoek loopt. De medewerker mag zich zolang niet op school vertonen. Dit melden Omroep Brabant en Brabants Dagblad.

In een email aan alle ouders deelde de school mee dat een medewerker van de school drie leerlingen via zijn telefoon had benaderd op een manier die niet past binnen de gedragscode van de school. Het bestuur neemt de zaak serieus en heeft de politie ingeschakeld. De medewerker zou bij zijn benadering van de leerlingen "onvoldoende professionele afstand" hebben gehouden tot de leerlingen, meer wil de school niet kwijt over wat er is gebeurd.

Onder leerlingen van het Heerbeeck College gaat het gerucht dat het om een docent gaat die bijles gaf aan drie leerlingen. Hij zou hen via Whatsapp hebben gevraagd om intieme foto's te delen in ruil voor een goed cijfer. De school wil dit verhaal niet bevestigen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids