Normal_geld_5

Voor de vervanging van schoolleiders die een studie volgen, kunnen schoolbesturen in het basisonderwijs een aanvraag doen voor subsidie. De kosten die een vervanging met zich meebrengt kunnen op deze manier gedekt worden. De Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen heeft onlangs de regeling voor deze subsidie bekendgemaakt. Dat meldt de PO-Raad.

Het idee om geld vrij te maken voor studerende schoolleiders werd in oktober van afgelopen jaar al door staatssecretaris Dekker aangekondigd. De subsidie is alleen bedoeld in het geval een schoolleider een masteropleiding volgt van maximaal 640 studieverlofuren gedurende twee schooljaren. Per verlofuur gaat het om een bedrag van 49 euro. Het kabinet wil het plan tot en met 2022 uitvoeren.

Schoolleiders die de subsidie willen aanvragen, moeten dat doen voor aanvang van de opleiding. De aanvraagperiode loopt van 1 april tot en met 15 oktober. De subsidie moet door de schoolleider en het bevoegd gezag gezamenlijk worden aangevraagd via het digitale aanvraagformulier op de site van Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids