Normal_techniek__mbo__hbo__uni__samenwerken__studenten__elektrisch

Vijf innovatieve projecten van bedrijven en studenten uit het mbo en hbo strijden op donderdag 23 maart aanstaande om de Pro-Motor award 2017. Deze prijs beloont projecten die de kloof tussen technisch onderwijs en de arbeidsmarkt overbruggen en jongeren en bedrijven laat samenwerken en leren. De prijs wordt uitgereikt door topman Ab van der Touw. Dit meldt Katapult.

De Pro-Motor award beloont ambitieuze ideeën die voortkomen uit de samenwerking tussen bedrijven, beroepsonderwijs en overheid. In totaal dongen 15 ambitieuze ideeën mee voor de nominaties. De jury beoordeelde  de ideeën dit jaar specifiek op het thema ‘ondernemerschap’. Welke ideeën blinken uit in de wijze waarop wordt samengewerkt en waarin kansen optimaal worden benut? Volgens de jury zijn dat vijf projecten, variërend in sector, thema, resultaat en locatie in Nederland, maar gelijk in de mate van het ondernemende karakter:
 
Aquabots van onder andere RDM Centre of Expertise is een programma waarbinnen docenten, onderzoekers en engineers samen met studenten robots voor op en onder water ontwikkelen. 
 
Food & Proces Tech Campus (FPTC) van onder andere Regiocollege is gericht op het verhogen van nieuwe medewerkers in de food- en procesindustrie en verbeteren imago. 
 
Maatwerk ontwikkelingsprogramma HR van onder andere ROC van Twente, gerciht op het versterken van de innovatiekracht binnen Norma Hengelo door het verbeteren van vakmanschap en ondernemend gedrag van de technische medewerkers. 
 
Hemelswater van onder andere Heavenswater B.V. & Amsterdam Creative Industries Networks biedt antwoord op een maatschappelijk vraagstuk (overlast regenwater) middels creatieve vertaling door studenten en docenten en markt (maken van bier). 
 
The Barn van onder andere Tech4Food & Knooppunt Techniek is een multidisciplinair team van studenten Bouwkunde, Mechatronica en ict dat samen met docenten en bedrijven aan de ontwikkeling en invulling van de Garage van de Toekomst werkt.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids