Logo_logo-vizyr

De rechtbank van Limburg heeft het faillissement uitgesproken van de Stichting Vizyr. Via vestigingen in Heerlen, Rotterdam en Alkmaar verzorgt de stichting de schooladministratie van zo'n vierhonderd scholen (voornamelijk) in het basisonderwijs. Deze maand zullen Vizyr de werkzaamheden nog doorgaan. De ongeveer 8000 docenten en medewerkers van de aangesloten scholen hoeven daarmee niet te vrezen voor het uitblijven van hun salaris. Dit melden RTL Z , 1Limburg en Vizyr.

Vizyr en dochteronderneming Kinobi Onderwijs Services verzorgen de financiële, personele en salarisadministratie van zo'n vierhonderd scholen, waarvan de meesten in de regio Limburg en Noord-Brabant. Daarnaast ondersteunt Vizyr scholen op het gebied van management en ict. Het bedrijf kwam in de problemen doordat steeds minder scholen hun administratie uitbesteden. De opzegging van het contract door een belangrijke klant, scholenkoepel BOOR uit Rotterdam, was voor Vizyr een grote klap. BOOR zorgde voor 45 procent van de omzet van Vizyr.

Het bedrijf hoopt op een snelle doorstart met zoveel mogelijk behoudt van de werkgelegenheid voor de ongeveer honderd werknemers. De curator werkt nu eerst aan het voortzetten van de dienstverlening aan scholen, samen met een aantal belangrijke klanten. Als een doorstart in afgeslankte vorm lukt, moet een structurele oplossing gevonden worden voor de dienstverlening.

Vizyr beschouwt de opzegging door BOOR als onrechtmatig en heeft een rechtszaak aangespannen.  Het kort geding over de zaak afgelopen december verloor Vizyr, maar het administratiekantoor hoopt alsnog zijn gelijk te halen in een hoger beroep. 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids