Normal_365b3cf294e36bd7ccf948fd772b2321

Nadja Jungmann van de Hogeschool Utrecht (HU) is verkozen tot Lector van het Jaar. Zij ontving de prijs gisteren uit handen van minister Bussemaker van Onderwijs. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door het Interstedelijk Studentenoverleg (ISO) en nieuwssite Scienceguide. Dit jaar zochten de organisatoren een lector die zich nadrukkelijk inzet voor maatschappelijke gelijkheid. De jury oordeelde dat Jungmann, Lector Schilden en Incasso, hieraan voldoet door haar rol als opiniemaker in de discussie over de schuldenproblematiek in Nederland. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

De jury prijst Jungmann om haar veelzijdigheid. Niet alleen blinkt zij uit in onderzoek en onderwijs maar toont zich ook betrokken bij haar studenten en bij de maatschappij. Sinds 2010 doet zij onderzoek naar de schuldenproblematiek in Nederland. Haar werk leidde er vorig jaar toe dat gemeenten niet langer bepaalde groepen schuldenaren mogen uitsluiten. Ook mogen gerechtsdeurwaarders geen beslagen meer leggen wanneer dit de problemen van schuldenaren alleen maar verder vergroot.

Tot 9 december konden instellingen, studenten en medewerkers lectoren voordragen voor de verkiezingen. Het ISO ontving aanmeldingen uit het hele land. Dit leidde uiteindelijk tot drie nominaties: Nadja Jungmann van de HU, Louise Elffers van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) en Marijke Kral van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN).

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids