Normal_computer_toetsenbord_pc

Leerlingen van het Insula College in Dordrecht hebben zich schuldig gemaakt aan identiteitsfraude. De leerlingen plaatsten uit naam van hun docent Economie racistische opmerkingen op de elektronische leeromgeving van de school. Schooldirecteur Marien Smits doet aangifte bij de politie. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Andere leerlingen van de school lazen de discriminerende teksten en brachten de schoolleiding op de hoogte. Het is niet bekend wie en hoeveel leerlingen verantwoordelijk zijn voor de identiteitsfraude. Directeur Smits heeft een brief gestuurd aan alle ouders waarin zij de daders oproept zich te melden.

De school neemt de zaak hoog op en heeft de websitebeheerders gevraagd na te gaan vanaf welk ip-adres de racistische opmerkingen zijn gepubliceerd. De daders kunnen hoe dan ook rekenen op straf maar de gevolgen zullen beperkt zijn wanneer zij zich op eigen initiatief melden, zegt Smits. Ook zegt Smits er rekening mee te houden dat kinderen niet altijd weten wat ze doen. "Wat misschien als een grapje begint, blijkt op een gegeven moment geen grapje meer te zijn". De betreffende docent geeft gewoon les op school, maar heeft wel last van het voorval, aldus de directeur. "Want het is vervelend als mensen je woorden in de mond leggen die je niet hebt gezegd". 

Deze week kreeg ook een school in Venlo te maken racistische opmerkingen die afkomstig zouden zijn van een leraar van de school, zo melden Omroep Venlo en 1 Limburg. Op Facebook verschenen berichten van ene 'Gerard Genker' die geschiedenisleraar zou zijn aan het Den Hulstercollege. Bij de school werkt echter niemand die zo heet. De school doet aangifte en roept via Facebook op niet te reageren op de opmerkingen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids