Normal_les_klas_leerlingen_juffrouw_docent

De overheidsvakbonden, verenigd in de Samenwerkende Centrales Overheidspersoneel (SCO), gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in Den Haag. Deze wees vandaag de vordering van de bonden af in het kort geding dat de bonden hadden aangespannen tegen minister Plasterk van Binnenlandse Zaken. Dat meldt FNV.

De bonden hadden dit kort geding aangespannen, omdat zij van mening zijn dat de minister afspraken met hen moet maken over de consequenties van dit wetsvoorstel, voordat deze officieel van kracht wordt. De minister heeft, evenals zijn voorgangers meerdere verzoeken hiertoe naast zich neergelegd.

“Deze rechter is van mening dat er geen gesprek hoeft plaats te vinden bij initiatiefwetsvoorstellen. Zijn motivering is wat ons betreft te summier”, aldus Marco Ouwehand, cao-onderhandelaar FNV Overheid: “Hij had zijn vonnis beter kunnen én moeten motiveren en is voorbij gegaan aan onze argumenten. Daarom gaan we met spoed in hoger beroep.” Wanneer dit hoger beroep plaats vindt, is nu nog onbekend.

Door de Wet werk en zekerheid hebben sommige scholen grote moeite om invalkrachten in te zetten. Nu zorgt de wet alleen nog voor problemen in het bijzonder onderwijs, maar ook het openbaar onderwijs krijgt straks met problemen te maken. Ambtenaren, en dus ook leerkrachten in het openbaar onderwijs, worden binnenkort als gewone werknemers beschouwd en vallen dan ook onder de Wwz.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids