Normal_docent_werk_ontslag_leraar_lerares_werken_tas

Scholengemeenschap De Rooi Pannen in Breda heeft een docent ontslagen die seksueel contact had met een van zijn leerlingen. Het gaat om een docent van een mbo-opleiding en een 20-jarige leerling. Beiden gingen akkoord met de verhouding. Dat meldt Omroep Brabant.

Begin september werd de verhouding tussen de docent en de leerling bekend, waarop de docent op non-actief werd gesteld. Bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx heeft ook gesproken met de oud-leerlinge. “De docent en de leerlinge hebben in het voorjaar van 2015 inderdaad een verhouding gehad. De leerlinge volgde op dat moment een opleiding bij De Rooi Pannen”, zegt Pheninckx tegen Omroep Brabant.

Ten tijde van de verhouding was de leerling 20 jaar oud en gingen beiden akkoord met de verhouding. De leerling heeft ook geen aangifte gedaan. Er is dus geen sprake van strafbare feiten. Omdat de docent voor de bestuursvoorzitter een grens heeft overschreden, is de docent wel ontslagen. Een docent hoort afstand te houden van zijn leerlingen, aldus Pheninckx.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids