Logo_radboud_universiteit_nijmegen_1__alleen_gebruiken_bij_nieuws_over_radboud_

Psycholoog Esther Kluwer wordt met ingang van 1 oktober 2016 benoemd tot bijzonder hoogleraar Duurzame relaties en welzijn aan de Radboud Universiteit. Zij gaat onderzoek doen naar duurzame partnerrelaties. Dit meldt Radboud Universiteit.

Kluwer richt zich vooral op de vraag wat relaties duurzaam maakt. Daarnaast wordt onderzocht hoe relaties met problemen kunnen worden versterkt. De bijzondere leeropdracht is een initiatief van de Stichting Marriage Week Nederland. De stichting streeft naar meer gelukkige en stabiele partnerrelaties in ons land. De leeropdracht past bij de algemene tendens in de psychologie om meer onderzoek te doen naar positieve aspecten zoals welzijn, geluk en tevredenheid, aldus de Radboud Universiteit.
 
Esther Kluwer (1968) promoveerde in 1998 in Groningen op een proefschrift over relatieconflicten als partners ouders worden. Zij richt zich in haar onderzoeken op echtscheiding en mediation, wraak en vergeving, overgang naar ouderschap en de werk-privébalans. Sinds 2000 is ze als universitair hoofddocent sociale en organisatiepsychologie verbonden aan de Universiteit Utrecht. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids