Normal_schoolplein_spelen

Een 15-jarige leerling van een school in Bergen op Zoom is aangehouden voor het mishandelen van een docent. Woensdagmiddag kreeg de politie een melding van een vechtpartij op school. Bij de vechtpartij zou een leraar zijn geslagen door de jongen. Dat meldt BN DeStem.

De jongen werd boos toen hij werd aangesproken door een docent omdat hij stond te roken op een plek waar dat niet mocht. De leerling gaf de docent vervolgens een duw. Een andere docent kwam tussen beiden, maar kreeg daarop van de leerling een aantal klappen. Andere medewerkers van de school zagen de vechtpartij gebeuren en hebben de jongen overmeesterd en de politie gebeld. De leerling is door de politie meegenomen naar het politie en aangehouden voor mishandeling. De jongen heeft op het politiebureau een proces-verbaal gekregen. De docent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

In 2014 had ruim één op de drie werknemers met een publieke taak te maken met agressie en geweld. Het Rijk blijft zich inzetten om agressie en geweld tegen overheidspersoneel terug te dringen, onder meer door werkgevers te steunen agressie en geweld tegen te gaan. Om werkgevers te ondersteunen bij de aanpak van agressie en geweld is afgelopen najaar door BZK de campagne ‘Wees duidelijk over agressie’ gelanceerd. De gelijknamige campagne is onder meer uitgebreid naar andere sectoren zoals openbaar bestuur, veiligheid en onderwijs. 

© Nationale Onderwijsgids