Normal_not_49__overzicht_stand

De Algemene Onderwijsbond (AOb) is als grootste vakorganisatie een van de belangrijkste spelers in het onderwijsveld. Zij zetten de toon in het maatschappelijk debat over de kwaliteit van ons onderwijs, goede arbeidsvoorwaarden en wetgeving.

De A van Algemene betekent dat de AOb actief is in zowel het primair, voortgezet als hoger onderwijs. Maar ook dat zij de onderwijsbond zijn voor iedereen: leerkrachten (vaste en flexwerkers), schoolleidingen, onderwijs ondersteunend personeel en medewerkers van onderwijsadviesdiensten en pedagogische studiecentra.

De AOb is voor haar 85000 leden veel meer dan een vakbond: hun motto ‘Meer voor elkaar’ geeft niet alleen aan dat de AOb de belangen behartigt op politieke, juridische en arbeidsrechtelijke terreinen. Zij kijken verder. En zetten zich ook voortdurend in om het Nederlandse onderwijs te verbeteren. Zowel in de klas als op bestuurlijk gebied. Haar medewerkers komen op voor de individuele belangen van leden op het gebied van werk en inkomen. Leden die in een conflict raken, kunnen kosteloos een beroep doen op Aob-juristen.

Zij hebben uitstekende contacten in de Haagse politiek, maar ook in gemeentebesturen die als werkgever en beleidsmakers steeds belangrijker worden. De AOb onderhandelt voor haar leden over onder meer goede cao’s, arbeidsvoorwaarden, verlichting van de werkdruk, werkgelegenheid bij fusies of opheffing van onderwijsinstellingen en pensioenen. Ook het tweewekelijks verschijnend ‘Onderwijsblad’ speelt een grote rol in nieuwsvoorziening, commentaar en vooral opinievorming.

Goed onderwijs en goed schoolbestuur zijn alleen mogelijk met goed opgeleide,  professionele en enthousiaste mensen. Trainingen en cursussen van AOb-Scholing vergroten hun kennis en vaardigheden. Hun aanbod (zie www.aobscholing.nl) is voornamelijk gericht op medezeggenschapsraden en bevat basiscursussen en trainingen op maat.

Onderwijs dient een groot maatschappelijk belang. De AOb ziet het als haar taak ervoor te zorgen dat iedereen elke dag zijn werk goed kan doen. Samen gaan ze voor het beste onderwijs. www.aob.nl

(Advertorial)