Normal_kinderen__les__hulp__juf__lerares__onderwijzer__docent__leerlingen__po__vo

Twaalf docenten werden door hun omgeving kandidaat gesteld voor de titel 'Beste leraar Nederlands van 2016'. Drie docenten zijn door een vakjury genomineerd voor de titel. Het publiek kan nu stemmen op zijn of haar favoriet. Dat meldt Het Genootschap Onze Taal.

De drie genomineerden zijn Pauline Koster, lerares Nederlands op ROC Top in Amsterdam, Maaike van Herwaarden, lerares Nederlands op het Thomas a Kempis in Arnhem en Petra Roël, NT2-docente, verbonden aan Radboud in'to Languages in Nijmegen. Tot vrijdag 27 mei 18:00 uur kan het publiek stemmen op zijn of haar favoriet. De uitslag wordt op zaterdag 28 mei bekendgemaakt in een uitzending van De Taalstaat. De prijs wordt uitgereikt door minister Bussemaker van Onderwijs.

"Deze verkiezing begint een traditie te worden", zegt presentator van het radioprogramma, Frits Spits. "Ik ben blij dat we kunnen blijven benadrukken hoe belangrijk onderwijs in de Nederlandse taal is. Dat geldt natuurlijk ook voor de vele nieuwkomers in ons land. Ik ben erg nieuwsgierig welke specifieke eigenschappen het vergt om Nederlandse les aan anderstaligen te geven."

De verkiezing wordt voor de derde keer georganiseerd door het KRO-NCRV radioprogramma 'De Taalstaat' en Het Genootschap Onze Taal. Voor de verkiezing komen ook Vlaamse docenten in aanmerking en zogenoemde 'NT2-docenten', leraren die Nederlandse les geven aan anderstaligen. Er wordt gezocht naar docenten met een meerwaarde, met bijzondere kwaliteiten of een bijzondere inzet. De vorige twee edities wonnen leraren uit Amstelveen en Duiven de prijs.

© Nationale Onderwijsgids