Normal_les_klas_leerlingen_juffrouw_docent

De gemeente Amsterdam heeft vanaf nu een digitaal overzicht van alle leraren- en scholenbeurzen die de gemeente voor het schooljaar 2015-2016 heeft toegekend aan scholen in leraren. De gemeente maakt met de website zichtbaar wat de inzet, ambities en resultaten zijn van de Amsterdamse leraren- en scholenbeurzen. Leraren en scholenteams kunnen zien wat voor cursussen collega’s hebben gevolgd en kunnen zo kennis delen en ervaringen uitwisselen. Dat meldt gemeente Amsterdam.

Wethouder Onderwijs Simone Kukenheim: “Met deze site kunnen leraren en scholen zien waar collega’s de beurs voor ingezet hebben. Ik vind het belangrijk dat lerarenteams en scholen onderling ervaringen uitwisselen, zodat kennis wordt gedeeld en uiteindelijk het hele Amsterdamse onderwijs baat heeft van de Amsterdamse leraren- en scholenbeurzen.”

Op de kaart is zichtbaar op welke onderwerpen de beurzen worden ingezet door scholen en (groepen) leraren. De zoekfunctie van de kaart maakt het mogelijk om beurzen te zoeken per onderwijssector, type beurs en in een bepaalde buurt. De komende periode breidt de gemeente de digitale kaart uit met interviews en portretten van Amsterdamse onderwijsprofessionals. Ook de leraren- en scholenbeurzen voor het volgend schooljaar worden toegevoegd.

Dit schooljaar zijn 1242 leraren en 125 scholen uit het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs aan de slag met een Amsterdamse Lerarenbeurs of Scholenbeurs. Met de lerarenbeurs kunnen leraren(teams) een cursus volgen, een innovatietraject starten of zich verder verdiepen in lesmethoden. Ook voor komend schooljaar konden leraren en scholen een beurs aanvragen. Deze aanvragen worden momenteel beoordeeld.

© Nationale Onderwijsgids