Normal_jeugdzorg__kind__peuter__kleuter

Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie heeft haar site uitgebreid met informatie over verschillende psychische problemen bij leerlingen. Leraren kunnen uit deze informatie putten wanneer zij te maken hebben met dergelijke problematiek in de klas. Dit meldt de PO-Raad.

Deze informatie, specifiek voor leerkrachten, is ontwikkeld in het kader van het project Leer-Kracht van het Nederlands Centrum Onderwijs en Jeugdzorg (NCOJ). De informatie wordt continu aangevuld en uitgebreid. Deze goed onderbouwde kennis over psychische problemen kan leerkrachten helpen in het begeleiden van deze leerlingen en het omgaan met de problemen in de klas. Vijf procent van de kinderen heeft serieuze psychische problemen, zoals autisme, angst, depressie en gedragsstoornissen.  Drie procent is daarvoor in behandeling bij een psycholoog, orthopedagoog of kinderpsychiater.
 
Het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie publiceert wetenschappelijke kennis voor verschillende doelgroepen: professionals in de jeugdzorg, ouders, jongeren, gemeenten en – nu dus ook – leerkrachten. 
 
© Nationale Onderwijsgids