Normal_vrouw_top_bedrijfsleven_zakenvrouw_baan345

Vandaag heeft Inspiring Fifty de top vijftig meest inspirerende vrouwen in de technologie in Nederland bekendgemaakt. De top vijftig is afkomstig uit de hele sector en omvat ondernemers, executives, academici, beleidsmakers en influencers. Dat meldt Inspiring Fifty.

Op de Nederlandse lijst staan vijf vrouwen die eerder ook al op de Europeesche lijst te vinden waren: Annet Aris - hoogleraar bij INSEAD, Neelie Kroes - speciaal envoy StartupDelta, Dr Vanessa Evers - hoogleraar Sociale Robotica aan de Universiteit Twente, Gillian Tans - President & COO van Booking.com en Corinne Vigreux - medeoprichter en managing director van TomTom.

Een jury beoordeelt welke vrouwen in technologie het meest inspirerend zijn en zet hen als rolmodellen in de schijnwerpers zodat zij een zichtbare voortrekkersrol kunnen spelen. Inspiring Fifty is een non-profitorganisatie die werd opgericht met als doel vrouwen te inspireren een carrière in technologie te kiezen. De organisatie werd in 2013 opgericht door Janneke Niessen en Joëlle Frijters, mede-oprichters van Improve Digital, omdat zij een behoefte aan meer rolmodellen signaleerden voor het vergroten van genderdiversiteit.

"Ons uiteindelijke doel bij Inspiring Fifty is het inspireren van anderen vrouwen om technologie te omarmen. Alle bedrijven worden technologie bedrijven en 'De technologie' is al lang geen sector op zich meer, het zit overal in verweven. De groei van toekomstkansen voor vrouwen op de arbeidsmarkt gaat hand in hand met het omarmen van technologie", zegt mede-initiatiefnemer van Inspiring Fifty Joëlle Frijters toe.

Samen met haar partners Facebook, Atomico en Improve Digital zal Inspiring Fifty het hele jaar door diverse evenementen organiseren, met als hoogtepunt het evenement op 25 mei. Dit vindt plaats in Amsterdam tijdens het Nederlandse EU-voorzitterschap, op uitnodiging van Neelie Kroes van StartupDelta. Sprekers zijn onder andere Maxime Williams (Global Director Diversity Facebook), Sandra Lopez (VP Strategic Alliances Wearables Intel) en Lisa Jackson (VP Environment, Policy and Social Initiatives Apple). 

© Nationale Onderwijsgids