Normal_800_bertvdbrink-evr-a9a5801kopiegoede

Bert van den Brink wordt per 1 augustus 2016 de nieuwe Dean van University College Roosevelt in Middelburg. De Raad van Toezicht van UCR en het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht hebben dit gezamenlijk besloten. Van den Brink is benoemd vanwege zijn bestuurlijke ervaring en betrokkenheid bij het universitaire onderwijs, zijn visie op volgende ontwikkelstappen voor UCR en zijn persoonlijke enthousiasme en gedrevenheid. Hij volgt Barbara Oomen op, die vanaf 2012 Dean was van University College Roosevelt. Dat meldt Universiteit Utrecht.

Bert van den Brink is nu werkzaam bij de Universiteit Utrecht als vice-decaan van de faculteit Geesteswetenschappen, waar hij de Graduate School of Humanities leidt. Sinds 2009 is hij hoogleraar Politieke en sociale filosofie aan het Ethiek Instituut van het departement Filosofie en Religiewetenschap. Van den Brink was eerder research-fellow van de KNAW aan Tilburg University en de Universiteit Utrecht, en International Scholar van de Higher Education Support Program van de Open Society Foundation. Hij doceerde in Spring en Summer schools in Beijing, Ekaterinburg (Rusland) en Herzliya (Israël) en was gastonderzoeker in Frankfurt am Main. Van den Brink promoveerde in 1997 cum laude aan de Universiteit Utrecht met het proefschrift The Tragedy of Liberalism. Hij publiceerde tal van artikelen en bundels op het gebied van de politieke en sociale filosofie.

University College Roosevelt is net als haar zustercollege University College Utrecht een internationaal honours college op het gebied van Liberal Arts & Sciences. Er studeren ongeveer 600 studenten van over de hele wereld. De instelling ging in september 2004 van start en biedt kleinschalig en intensief universitair bachelor onderwijs.

UCR is een zelfstandig (teaching) college en in academische verantwoordelijkheid verbonden met de Universiteit Utrecht. Het College van Bestuur van de Universiteit Utrecht benoemt de Dean van UCR, maar de Dean heeft een dienstverband met UCR. University College Roosevelt heeft de NVAO kwalificatie ‘excellent’ voor de onderwijsleeromgeving.

© Nationale Onderwijsgids