Normal_verkeer_verkeersbrigadiers_scholen

In het verkeer zijn kinderen en jongeren de kwetsbaarste doelgroepen. Het is dus belangrijk dat zij op jonge leeftijd al leren hoe ze zich moeten gedragen als ze zich in het verkeer begeven. Maar ook scholen, opvoeders en ouders kunnen soms hulp gebruiken als het gaat over de verkeersopvoeding van kinderen. Daarom heeft het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV-ZH) op dinsdag 19 januari 2016 een digitaal platform SCHOOL op SEEF en een Ouder Informatie Planner gelanceerd.

Het initiatief voor het platform kwam van de gemeente Westland. De behoefte om informatie over verkeersveiligheid en verkeersopvoeding voor ouders uit te breiden en te structureren bleek bij meer gemeenten te leven. Op het digitale platform zijn naast thema-artikelen ook bijvoorbeeld informatieve illustraties te vinden. “Op dit platform kunnen vertegenwoordigers van scholen, verkeersouders, overheden, verkeersleerkrachten, vrijwilligers en politie documenten en ervaringen met elkaar delen en makkelijk contact leggen en onderhouden met de verschillende samenwerkingspartners. Door samen te werken kunnen we de verkeersveiligheid van kinderen vergroten en scholen en ouders voorzien van de laatste informatie op het gebied van verkeersveiligheid” aldus Bram Meijer, voorzitter van het netwerk van bestuurlijke verkeersveiligheidsambassadeurs in Zuid-Holland en wethouder Verkeer gemeente Westland.
  
Het programma SCHOOL op SEEF van de samenwerkende overheden in Zuid-Holland is erop gericht om de randvoorwaarden te scheppen voor de veilige, zelfstandige mobiliteit van leerlingen in het verkeer. Daarvoor zijn een veilige infrastructuur, veilige voertuigen en de vaardigheden, de kennis en het gedrag van kinderen, ouders en medeweggebruikers belangrijk. Het programma bevat alle middelen om hier op en rondom scholen aan te werken. Honderden scholen hebben SCHOOL op SEEF omarmd. In steeds meer gemeenten werken scholen, verkeersouders, verkeersleerkrachten, gemeenten, politie en andere betrokken overheden en vrijwilligers samen om de verkeersveiligheid van kinderen te vergroten.
 
© Nationale Onderwijsgids