Normal_adhd_school_kinderen

Op 14 januari 2016 organiseert het Euregionaal Congresburo het congres ADHD in Zwolle. Dit jaar staat het congres in het teken van de feiten en de fabels rondom deze veelvoorkomende stoornis. Tijdens het congres gaan experts nader in op ADHD en delen de laatste nieuwe inzichten uit wetenschap en praktijk. Dat meldt het Euregionaal Congresburo.

ADHD is de meest voorkomende diagnose die kinderpsychiaters stellen. De stoornis komt dan ook veel voor onder kinderen jongvolwassenen. Doordat de kennis over ADHD de laatste jaren snel is toegenomen, is het makkelijker geworden om feiten te onderscheiden van fabels. Het wordt door onderzoek steeds duidelijker wat de stoornis wel en niet is, hoe het bijbehorende gedrag ontstaat en welk gedrag van een jeugdige er wel en niet aan toegeschreven kan worden. Ook de manier waarop kinderen en jongeren die ADHD hebben thuis, in de zorg en in het onderwijs begeleid en behandeld kunnen worden, wordt steeds duidelijker.

Het congres richt zich op professionals die in hun praktijk te maken hebben met kinderen en (jong)volwassenen in relatie tot ADHD problematiek, zoals leerkrachten, intern begeleiders en zorgcoördinatoren. De deelnemers krijgen op het congres praktische kennis aangereikt over ADHD en (vooral) over de manier waarop je in de praktijk op een positieve manier met deze kinderen en hun gedrag om kunt gaan.

Kosten voor deelname zijn 270 euro bij inschrijving voor 4 december, daarna 295 euro. Meer informatie over het congres en het inschrijvingsformulier zijn te vinden op www.congresburo.com

© Nationale Onderwijsgids