Normal_muziek423

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (KLCA) stelt gratis lesmateriaal voor muziekonderwijs beschikbaar. Het LKCA draagt hiermee bij aan de doelstelling van het programma Méér Muziek in de Klas om alle kinderen in het basisonderwijs kennis te laten maken met muziek. Scholen kunnen het lesmateriaal downloaden op de website van LKCA. Dat meldt de PO-Raad.

Het lesmateriaal bestaat uit liedjes uit de serie Zing'es, het lesprogramma, de AMV-methode, video's van Windkracht 6: een kennismaking met snaar-, blaas-, slaginstrumenten en accordeon en tot slot de bundel Nieuwe Nederlandse Liedjes met liedjes uit alle windstreken. Het materiaal is in de meeste gevallen eenvoudig door de leerkracht te gebruiken, maar in sommige gevallen is de inzet van een ervaren vakdocent wel gewenst, geeft de PO-Raad aan.

Het programma Méér Muziek in de Klas is een initiatief van het ministerie van OCW. Het doel van het programma is structureel muziekonderwijs op de basisschool. Publieke en private partijen zetten zich tot 2020 gezamenlijk in voor dit doel. Minister Jet Bussemaker, Carolien Gehrels en Joop van den Ende maken zich samen met andere ambassadeurs sterk voor toegankelijk en deskundig muziekonderwijs. Koningin Máxima zet zich ook in voor muziekonderwijs en is erevoorzitter van het platform Ambassadeurs Muziekonderwijs.

© Nationale Onderwijsgids