Normal_wiskunde_rekenen

Bram Gorissen krijgt maandag 2 november 2015 de Stieltjesprijs uitgereikt door Emile Aarts, rector van Tilburg University. De Stieltjesprijs wordt sinds 1996 jaarlijks toegekend voor het beste wiskundeproefschrift dat verdedigd is aan een Nederlandse universiteit. Het is de eerste keer dat een promovendus van Tilburg University de prijs krijgt. Dat meldt Tilburg University.

Dr. Bram Gorissen promoveerde op 19 september 2014 cum laude bij de Tilburgse hoogleraar Operations Research Dick den Hertog op de dissertatie getiteld Practical robust optimization techniques and improved inverse planning of HDR brachytherapy. Na een tweejarige postdoc aan de Harvard Medical School in Boston, werkt Gorissen nu aan de wiskundefaculteit van de VU Amsterdam.

Tot 2009 stelde het Thomas Stieltjes Institute for Mathematics de prijs beschikbaar. Sinds 2010 wordt de prijs toegekend door WONDER, de onderzoekschool wiskunde. Deze prijs bedraagt 2.500 euro, beschikbaar gesteld door de Stichting Compositio Mathematica en de Stichting Thomas Stieltjes. Er werden dit jaar 53 proefschriften ingestuurd. De commissie besloot dit jaar bij hoge uitzondering twee winnaars aan te wijzen. Naast Gorissen is dat de in Leiden gepromoveerde Ziyang Gao. De uitreiking vindt op 2 november aanstaande plaats tijdens het WONDER-seminar, dit jaar ook gehouden op Tilburg University.

© Nationale Onderwijsgids