Logo_onderwijsraad_logo

De Onderwijsraad heeft de meerjarenagenda 2015-2020 en het werkprogramma 2016 gepubliceerd. In de agenda staat het thema van een veerkrachtig onderwijsbestel centraal. De Onderwijsraad zal in 2016 over verschillende onderwerpen adviseren. Het werkprogramma biedt hier een overzicht van. Dat meldt de Onderwijsraad. 

Maatschappelijke trends vragen om een onderwijsbestel dat zich kan blijven aanpassen aan veranderende eisen vanuit de samenleving en dat weerstand kan bieden aan onwenselijke ontwikkelingen en kortstondige hypes. De komende jaren zal de Onderwijsraad zich richten op de vraag aan welke eisen een bestel – en het onderwijsstelsel in het bijzonder – moet voldoen dat enerzijds kwaliteitsverbetering stimuleert en ruimte biedt voor innovatie en anderzijds een samenhangend, kwalitatief hoogstaand en toegankelijk onderwijsaanbod voor iedereen garandeert. De raad zal hierbij ook bekijken wie daarbinnen welke rol speelt.

In het werkprogramma zijn vier onderwerpen opgenomen: van instelling centraal naar leerling/student centraal, de veranderende rol van gemeenten op onderwijsterrein,  aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en onderwijs in het digitale tijdperk. Daarnaast zal de raad ook adviseren over de invoering van passend onderwijs.

Hier is meer informatie te vinden over de meerjarenagenda en het werkprogramma.

© Nationale Onderwijsgids